Over ons

Mijn naam is Chavella Overman. Ik ben een gezinscoach en een illustrator! Lees hieronder meer over mij.

Over mij

Mijn naam is Chavella Overman

In 2019 is Chavella Overman begonnen met het tekenen van kleurplaten voor haar dochter, omdat ze in Nederland te weinig representatie en diversiteit zag in kleurboeken. Het aantal kleurplaten groeide naarmate er tevredenheid en enthousiasme ontstond bij haar dochter. Chavella zag het effect op haar dochter – ze herkende zichzelf en vrienden in de kleurplaten – en besloot de kleurplaten voor het gemak te bundelen in een kleurboek.

Tot haar vreugde kwam ze erachter dat veel kinderen het kleurboek leuk vonden. Ouders gaven aan dit initiatief nodig te vinden.

In 2020 is Nzuri Creates ontstaan.

Nzuri Creates richt zich primair vooral op diversiteit, empowerment en black history. Secondair op persoonlijke ontwikkeling (groeimindset) bij kinderen. Dit heeft te maken met het feit dat Chavella haar kennis en ervaring als Social Worker graag verwerkt in haar producten, maar zich ook graag verdiept in black history. Ze hoopt op deze manier ouders en kinderen nieuwsgierig te maken en te motiveren om zelf meer onderzoek te doen op het gebied van representatie, empowerment, groeimindset en Afrikaanse geschiedenis.

Omdat er veel vraag naar was, besloot Nzuri Creates uit te breiden. Nu zijn er drie kleurboeken verkrijgbaar, maar inmiddels zijn er ook andere producten gemaakt waar kinderen zich in zouden kunnen herkennen. Nzuri Creates heeft nu ook rugzakken, mokken en vriendenboekjes met illustraties van Chavella Overman. Houd de website vooral in de gaten voor updates!